Revijalnom utakmicom između ekipa nekadašnjih knjaževačkih gimnazijalaca i Nibaka iz Niša obeleženo je 10 godina od najvećeg uspeha u istoriji knjaževačke košarke – osvajanja srebrne medalje na Svetskom školskom prvenstvu 2009. u Turskoj.

Bila je to prilika za susret starih sportskih prijatelja i za prisećanje na dane kada su gimnazijalci, kao članovi Košarkaškog kluba Knjaževac, bili jedna od najuspešnijih ekipa u državi.

Pored desetorice igrača, koji su nastupali u Turskoj, ovom prilikom posebno su apostrofirani i oni koji iz objektivnih razloga nisu bili u mogućnosti da lično prisustvuju obeležavanju jubileja – reprezentativac Nemanja Krstić, Marko Vučetić i, pre svih, trener Jovan Popović objektivno najzaslužniji za sve uspehe knjaževačke košarke u mlađim kategorijama tokom njegovog sedmogodišnjeg boravka u Knjaževcu.

Iako je utakmica protiv niškog Nibaka bila revijalnog karaktera, nekadašnji gimnazijalci veoma ozbiljno su shvatili ovo odmeravanje snaga, odigrali su maksimalno ozbiljno svih 40 minuta i na kraju pobedili 76:68.

Srebro iz Turske jedan je od najvećih uspeha u istoriji knjaževačkog sporta, o kojem su tada izveštavali svi srpski mediji.

izvor: Knjaževac info