Svedočanstvo o dobroti za OŠ “Stevan Mokranjac” iz Kobišnice

Srpski filantropski forum u saradnji sa Ministarstvom prosvete, na Nacionalni dan davanja odaje priznanja izuzetnim delima učenika svih škola u Srbiji, koji su se pokazali i dokazali svojom posvećenošću negovanju drugarstva, tolerancije, brige o bližnjima i humanosti, a sve u cilju usmeravanja društva na pravi put nakon tragičnih događaja u maju 2023. godine.

Prethodnog meseca, Srpski filantropski forum i Ministarstvo prosvete su uputili poziv svim školama u Srbiji da kandidiju akcije škola, odeljenja ili pojedinaca koje su se isticale svojom humanošću, empatijom i solidarnošću. Najuspešnije akcije i ideje su nagrađene na svečanoj ceremoniji u Dečijem kulturnom centru Beograd.

Na konkursu je učestvovalo više od 100 škola iz Srbije a na istoku zemlje nagrađena je jedino OŠ “Stevan Mokranjac” iz Kobišnice. Priznanje je stiglo zahvaljujući akciji dece koju je pokrenula učiteljica Daniela Pejčić, u kojoj na Dan starih mladi obilaze meštane sela i slušaju pažljivo njihove životne priče, a kasnije sve što su čuli zapisuju.

Kako poručuje profesor razredne nastave mr Daniela Pejčić koja je sa učenikom Nemanjom Ivanovićem primila priznanje, bila je velika čast deliti binu sa ostalim nagrađenim učesnicima konkursa, među kojima su Tamara Grujić, Ljubivoje Ršumović, Nina Ninković-devojčica koja je prodavala krofne kako bi prikupila novac za lečenje svog oca, košarkaš Nikola Mirotić, Borko Petrović, poznatiji kao najbolji nastavnik na svetu, zatim Gradska biblioteka “Žarko Zrenjanin”, hor i orkestar “Muzika nade”, organizacije ADRA i “Svetionik” i Elixir grupa.