Notice: Undefined index: avada-menu in /www/webvol10/hv/ckpibacrs5575nt/zajecarskahronika.rs/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/feature/JQueryBody.php on line 249

Notice: Undefined index: avada-header in /www/webvol10/hv/ckpibacrs5575nt/zajecarskahronika.rs/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/feature/JQueryBody.php on line 249

Lokalna samouprava u Кnjaževcu, u saradnji sa Domom učenika srednjih škola obezbeđuje besplatan smeštaj i ishranu za učenike srednjih škola svih razreda i iz svih opština koji upišu srednju školu u Кnjaževcu.

Prvi upisni rok traje do 24. jula 2021. godine, a svi oni koji ne ostvare upis u prvom, drugi upisni rok će biti od 24. do 27. avgusta 2021. godine.

Kako prenosi Knjaževačka hronika, Tehnička škola u Кnjaževcu upisala je 100 učenika prvog razreda , a ponuđeno je 150 mesta. Odeljenja komercijalisti, tehničari za kompjutersko upravljanje CNC mašina i rukovaoci građevinskom mehanizacijom su popunjeni. Za formiranje odenjenja obrazovnih profila arhitektonski tehničar i obućar čeka se odobrenje resornog Ministarstva zbog nedovoljnog broja upisane dece. Tehnička škola slobodnih mesta ima kod obućara – 18, a kod arhitektonskih tehničara – 17.

U Кnjaževačkoj gimnaziji na raspolaganju je bilo 90 slobodnih mesta. Za ovu obrazovnu ustanovu opredelio se 41 učenik. Njih devetoro upisalo je društveno-jezički, a 32 opšti smer. S obzirom na to da broj učenika nije dovoljan za formiranje odeljenja društveno-jezičkog smera, učenici će preći na opšti. Za upisni krug u avgustu preostalo je još 18 slobodnih mesta.