Boranka Bobana Veličković šampionka Evrope u streljaštvu

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković osvojila je titulu prvaka Evrope u disciplini vazdušni pištolj 10m na šampionatu koje se održava u poljskom Vroclavu.

Ona je na taj način donela prvo zlatno odličje Srbiji.  Ujedno je to njeno treće zlato u karijeri, prvo posle 2012. godine.

Bobana je zablistala u finalu iako je posle prvih pet metaka zauzimala poslednje osmo mesto.
Nakon što je pogodila strogi centar (10,9 poena) krenula je fantastična serija hitaca i uoči poslednjeg obračuna za zlato srpska reprezentativka imala je više od tri poena prednosti u odnosu na Švajcarkinju Hajdi Tihel Gerber. U poslednjem hicu samo je dodatno uvećala prednost i na kraju je osvojila zlato sa 3.7 bodova prednost.

Preponosan sam što je naša Bobana Veličković na vrhu Evrope! U disciplini vazdušni pištolj 10m, na evropskom prvenstvu koje se održava u Poljskoj, Bobana je osvojivši prvo mesto, iza sebe ostavila takmičarke iz Švajcarske i Grčke i time još jednom pokazala kako se srcem bori za svoju zemlju i svoj grad. Ovom prilikom Bobani upućujem najiskrenije čestitke za osvajanje najsjajnijeg odličja u streljaštvu čime je potvrdila da je u samom vrhu ovog sporta. Bobana, svaka čast,

naveo je u čestitki Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

S obzirom na to da je Srbija u ovoj disciplini već imala obezbeđene dve olimpijske norme zahvaljujući Zorani Arunović i Jasmini Milovanović, Bobana je večeras samo stavila na muke stručni štab srpske reprezentacije koji će u Tokio moći da povede samo dve devojke u ovoj disciplini.

izvor: Sport klub, foto: fb Grad Bor