Brend BALCANICA SUPERIOR predstavljen u Beogradu

Direktor RARIS-a Vladan Jeremić je danas na konferenciji “Povoljno poslovno okruženje na lokalnom nivou” u Beogradu predstavio Regionalni brend istočne Srbije “Balcanica Superior”.

Balcanica Superior je predstavljena kao jedinstveni primer dobre prakse koji povećava vidljivost nekog regiona i pruža podršku njegovom razvoju.

Konferencija koju je organizovala Stalna konferencija gradova i opština je okupila stotinak predstavnika gradova i opština kao i relevantnih Ministarstava. “Balcanica Superior” je izazvala veliko interesovanje jer predstavlja prvi ovakav primer brendiranja regiona u Srbiji.

Regionalni brend istočne Srbije “Balcanica Superior” je registrovan i zaštićen kod Zavoda za intelektualnu svojinu kao žig garancije. “Balcanica Superior” garantuje kupcima da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge kao i da su oni poreklom iz istočne Srbije.

Konkurs za dodelu Regionalnog brenda je u toku i do sada je već 11 firmi ispunilo uslove za korišćenje Regionalnog brenda “Balcanica Superior”.