Knjaževac: Nove investicije kompanije SCS.Plus

U industrijskoj zoni Knjaževca kompanija SCS. plus otvorila je novi pogon u kome će se proizvoditi proizvodi od brizgane i duvane plastike. U Podvisu, gde uspešno radi već dve decenije, SCS.plus je, simboličnim polaganjem kamena temeljca, označio početak gradnje još jednog pogona.

Vladimir Rakočević, jedan od vlasnika knjaževačke kompanije SCS.plus i Milan Đokić, predsednik Opštine, simboličnim presecanjem vrpce, označili su početak rada novog pogona ove kompanije, smeštenog u industrijskoj zoni, u nekadašnjoj hali IMT-a. U uređenje prostora i savremene mašine, spremne da odgovore najzahtevnijim tehnološkim rešenjima, uloženo je oko 800 hiljada evra, kazao je Rakočević.

Firma SCS je, nakon 20 godina uspešne proizvodnje komponenata za nameštaj od drveta, odlučila da se bavi dodatnim proizvodnim programom, koji se sastoji od proizvodnje komponenata od plastike, pre svega za školski nameštaj. Očekujemo da naša proizvodnja ove godine poraste za 30 do 40 odsto, a naši skupci zadovoljni su odnosom cene i kvaliteta,

rekao je Rakočević.

Na osvajanju novih proizvoda od takozvane brizgane i duvane plastike, koji se plasiraju na tržištu Evrope, biće angažovano još pedesetak radnika.

SCS.plus postoji od 1997. godine. Vrednost godišnje proizvodnje  je oko 700.000 evra, a gotovo sve što se proizvede namenjeno je poznatim kupcima na tržištu Evropske unije. U Podvisu, gde već imaju svoju fabriku,  položili su kamen temeljac za još jednu. Izgradnja će biti završena do kraja godine, kazao je Miloš Nikolić, jedan od vlasnika.

U Podvisu SCS.plus se bavi proizvodnjom i preradom proizvoda od drveta, izradom komponenti, namenjenih evropskom tržištu. Firma radi preko 20 godina i pratimo nove tehnologije, uvodimo nove standarde, sve za potrebe kupaca iz Evrope,

rekao je Nikolić.

Lokalna samouprava brojnim merama stvara povoljnu poslovnu klimu. Poslovanju će doprineti i najavljene investicije države.

Rekonstrukcijom puta Vratarnica – Knjaževac i otvaranjem režima poslovanja slobodna zona, stvorićemo uslove da kompanije posluju bolje i da zapošljavaju više radnika,

naglasio je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

U Knjaževcu će, kako je najavljeno, iduće nedelje biti otvorene još dve fabrike.