Notice: Undefined index: avada-menu in /www/webvol10/hv/ckpibacrs5575nt/zajecarskahronika.rs/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/feature/JQueryBody.php on line 249

Notice: Undefined index: avada-header in /www/webvol10/hv/ckpibacrs5575nt/zajecarskahronika.rs/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/feature/JQueryBody.php on line 249

Danas je u Beogradu potpisan trojni ugovor između Ministarstva za brigu o selu, opštine Кnjaževac i Dušana Milojkovića koji je među prvima konkurisao za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.
Dušan je prvi Кnjaževčanin koji se prijavio za ovaj Projekat i prvi će dobiti ključ od brava seoske kuće. Podsetimo, krajem juna meseca raspisan je konkurs za kupovinu kuća na selu, a samo dva meseca kasnije, opština Кnjaževac potpisala je i prvi ugovor sa zainteresovanim kandidatom iz Кnjaževca.

Programom Ministarstva za brigu o selu predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbrannim parovima, samohranim roditeljima i mladim poljoprivrednicima do 45 godina starosti za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. U cilju poboljšanja demografske slike u Кnjaževcu, kao i pomoći mladim Кnjaževčanima koji bi na području naše opštine zasnovali porodice i nastavili život na selu, opština Кnjaževac pruža svu neophodnu podršku mladima kojima je ovaj projekat i namenjen.

Prema Uredbi koju je donela Vlada Republike Srbije, ove godine izdvojeno je 500 miliona dinara za ove namene, a po jednoj kući dozvoljen je iznos od 1,2 miliona dinara. Sredstva se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava, najkasnije do 1. novembra 2021. godine.

izvor i foto: Knjaževačka hronika