Na “Zoranovim danima” komad “Dok nas smrt ne razdvoji”, u Kotlujevcu “Krojcerova sonata”

Na programu 28. “Dana Zorana Radmilovića“ večeras je predstava „Dok nas smrt ne razdvoji“ po tekstu Mirle Furlan, u režiji Predraga Mikija Manojlovića.

„Dok nas smrt ne razdvoji” Mire Furlan je istinito ispletena porodična drama koja se dešava sedamdesetih godina u jednom zagrebačkom stanu, između četiri lika. Osovinu radnje grade dve bolesne žene, Ljubić i njena ćerka Blanka, prikovane za krevet i bez mogućnosti da vide jedna drugu. U događaje su uključeni i Blankin prečesto odsutni suprug Martin, kao i njihova ćerka Mina, a ta glavna porodična nit drame aktivira teme suočavanja sa bolešću i propadanjem tela, krivice i preljube, paljenja nade kroz sećanja.

“Dok nas smrt ne razdvoji”

„Dok nas smrt ne razdvoji” je snažna drama suočavanja sa mnoštvom pocepanih iluzija, komad o neminovnosti prihvatanja teskoba življenja, sa punom svešću o bezgraničnosti patnji koje život ume da servira.
Radionica integracije je jedinstven kulturni centar u Beogradu namenjen osobama sa invaliditetom. Projekat je započet u jesen 2008. godine, a osim učešća uglednih umetnika programi podrazumevaju i uključivanje tih osoba u stvaralački proces. Ovaj komad premijerno je izveden aprila 2013. godine.
Početak predstave je u 20 sati.

“Krojcerova sonata”

Festival malih pozorišnih formi nastavlja se u 18 sati u Centru za kulturu u Кotlujevcu „Кrojcerovom sonatom“ u režiji Nebojše Bradića, u kojoj igra Vlado Кerošević.

Za predložak je poslužila adaptacija pripovetke Lava Nikolajeviča Tolstoja “Krojcerova sonata”.

Reč je o drami jednog čoveka koji je ubio suprugu iz ljubomore i koji se, putujući vozom, ispoveda saputnicima u nastojanju da se opravda pred sobom, a i pred njima za zločin koji je počinio.
Ovom monodramom Kerošević je 2013. godine obeležio 35 godina rada.