Negotin: 60 novih kontejnera

Opština Negotin je ove godine iz opštinskog budžeta za subvencije Javnom komunalnom preduzeću „Badnjevo“ izdvojila 4 miliona dinara za nabavku novih kontejnera, kanti za smeće i vozila za uklanjanje nepropisno parkiranih automobila.

Stigla je i prva isporuka nabavljenih kontejnera.

Stiglo je 60 novih kontejnera koji će zameniti postojeće, u užem centru grada, koje ćemo popraviti. Nove kontejnere postavićemo u delove grada i sela, gde je to neophodno. Želim da naši građani shvate da sve što nabavimo treba i da čuvamo. Кoliko vodimo računa o javnoj imovini ali i čistoći a samim tim i zdravlju predstavlja sliku našeg grada, naše svesti i naravi. Ovo je samo deo subvencije koje je lokalna samouprava izdvojila za Javno komunalno preduzeće „Badnjevo“. Za 60 kontejnera izdvojeno je 1.900.000 dinara. Očekujemo da stigne 85 kanti za smeće, ukupne vrednosti 850.000 dinara, koje će se rasporediti po parkovima u gradu,

izjavio je prilikom obilaska komunalnog preduzeća Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

Ekipe JКP „Badnjevo“ su svakodnevno angažovane na redovnim poslovima, pružanja usluge grejanja, vodosnabdevanja, odnošenju smeća, čišćenju ulica i od početka vanrednog stanja na dezinfekciji javnih prostora i ustanova.

izvori foto: Opština Negotin