Od četvrtka brodska linija Kladovo – Drobeta Turn Severin

Posle tri decenije zastoja u četvrtak će ponovo biti otvorena brodska linija Kladovo-Drobeta Turn Severin.

Do nedelje je promotivni period sa gratis vožnjama. Inače, cena karte u jednom pravcu je 600 dinara, dok povratna košta 900 dinara

Naime, inostranim turističkim kruzerima koji krstare Dunavom i turističkim brodovima dvaju kladovskih hotela, ovog juna pridružio se i treći turistički brod u sektoru Đerdapa.

Reč je o brodu Horizont, Horizont turista d.o.o. iz Beograda, koji je koncipiran kao brod visoke turističke klase i idealan je za panoramsko razgledanje Dunava i okoline.

Vožnja od Kladova do rumunskog grada Turn Severin traje petnaestak minuta, na šta treba dodati i carinske formalnosti, a brod Horizont saobraćaće na ovoj relaciji tri puta dnevno svakoga dana.

Tehnički je kompletno opremljen tako da može pružiti sve neophodne usluge za organizaciju različitih seminara, konferencija, obuka, tim bildinga, a ima mesta za 180 putnika.

Na međunarodnom putničkom pristaništu u Kladovu, na kome je već otvorena suvenirnica, prodavnica i biletarnica za prodaju karata, kroz dva meseca bi’e otvoren i fri-šop.

foto:Horizont turist