Počeli 46. Susreti sela opštine Negotin

Tradicionalna manifestacija narodnog stvaralaštva Susreti sela opštine Negotin otvorena je 46. put u Jasenici, selu koje je prošle godine proglašeno za sveukupnog pobednika takmičenja.

Domaćini su ugostili članove Кultuno-umetničkog društva „Mladost“ iz Čubre koji su se predstavili programom „Bratska deoba“. Lepotu igre, pesme i tradicije Кulturno-umetničko društvo „Živorad Petrović- Dudić iz Jasenice predstavilo se kroz „Priče iz vodenice“.

Manifestaciji su prisustvovali Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, Merlina Selenić, zamenik predsednika, Tatjana Panić, član Opštinskog veća zadužena za kulturu, predstavnici institucija, udruženja i brojni gosti i meštani Jasenice.

„Susreti sela“ nastavljeni su u nedelju u Sikolu nastupima Кulturno- umetničkog društva „Prerast“ iz Štubika i domaćeg КUD-a „Čučuk Stana“.

Кulturno-umetničko društvo iz Štubika prikazalo je na koji način su se mladići iz tog sela pratili u vojsku a domaćini su odlučili da predstave običaj berbe vinograda.

„Susreti sela“ biće nastavljeni u petak 12.aprila kada će svoje programe u Šarkamenu prikazati domaćini КUD „Vrelo“ i КUD „Čučuk Stana“ iz Sikola.

foto: Opština Negotin