Prva izložba članova Udruženja umetnika Majdanpek u ovoj godini

Multimedijalnom izložbom članova Udruženja umetnika Majdanpek u Galeriji Centra za kulturu Majdanpek otvorena je ovogodišnja izlagačka sezona, u okviru koje će majdanpečka publika moći da vidi ukupno 19 izložbenih postavki.

U okviru prve, predstavilo se 25 majdanpečkih umetnika sa oko 50 likovnih radova, skulptura i nakita od prirodnog materijala.

Na samom otvaranju, na poziv Daliborke Marković, predsednice Udruženja umetnika Majdanpek, minutom ćutanja odata je počast Gradimiru Bogdanoviću, osnivaču i predsedniku Udruženja za Majdanpek, velikom prijatelju majdanpečkih umetnika i dugogodišnjem gradskom hroničaru.

Svoj doprinos svečanom otvaranju dali su i majdanpečki pesnici, glumci amateri i muzičari, takođe, članovi Udruženja umetnika Majdanpek. Dejan Zlatić čitao je pesme članova udruženja; glumac Dragan Aleksic izveo je segment iz svog dramskog opusa,a muzičar Mirko Tomasevic je na gitari odsvirao i otpevao nekoliko svojih pesama.

Jednu od skulptura, simboličnog naziva „Borba mišljenja“, majdanpečki autor Mirko Bata Kobau, poklonio je Bokserskom klubu „Miners“.

Izložba se može razgledati do 14. februara.

foto: Centar za kulturu Majdanpek