Notice: Undefined index: avada-menu in /www/webvol10/hv/ckpibacrs5575nt/zajecarskahronika.rs/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/feature/JQueryBody.php on line 249

Notice: Undefined index: avada-header in /www/webvol10/hv/ckpibacrs5575nt/zajecarskahronika.rs/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/feature/JQueryBody.php on line 249

Dušanu Vojvodiću i Milini Trišić, autorima dokumentarnog filma “SUD”, pripala je nagrada “Zlatni pinkum” za najbolji srpski ekološki film, na upravo završenom 13. Međunarodnom filmskom festivalu SILAFEST u Velikom Gradištu.

Ovaj dokumentarni film u produkciji Udruženja “Za česme” u Zaječaru, pratio je krivični postupak vođen protiv vlasnika hotela “Srbija Tis” zbog presušivanja više arteskih česama u gradu i efektima prve krivične osude za oštećenje životne sredine, koja je izrečena vlasniku hotela Toplici Mitroviću.

SILAFEST – jedinstvena turističko-ekološka manifestacija na našim prostorima, okuplja desetine turističkih radnika, reditelja, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade.

Ove godine je od 196 pristiglih filmova, selekciona komisija odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 55 najboljih ostvarenja, među kojima je bio i film “SUD”.

Ovogodišnji članovi žirija bili su Andreas Mescuh producent iz Graca, Austrija; Ljiljana Čerović, dugogodišnji službenik TOS, Srbija; Iskra Maksimović, direktorka turističkog kompleksa “Tvrđava Golubački grad” i Shubra Vandit, reditelj iz Indije. Predsednik žirija je Julian McDonell reditelj i producent iz Londona, jedan od ranijih dobitnika Gran prija SILAFEST-a.

preuzeto: Za media