Svečano otvoren 6. Kamp klasične muzike

U prelepom ambijentu kasnoantičkog lokaliteta, u noći punog meseca, održano je “Veče po zvezdama”.

Istaknuti umetnici, predavači u 6. Kampu klasične muzike u Zaječaru, Ljubiša Jovanović (flauta), Vera Ogrizović (gitara), Marko Josifoski (violina), Robert Lakatoš (violina), Uki Ovaskainen (klavir) predstavili su svoj raskošni talenat, dok je svojim glasom očarala Katarina Jovanović.

Na programu su bila dela Baha, Bramsa, Sarasatea, Vjenjavskog, Debisija, Ravela, Pjuanka, Pjacole.

Tradicionalnim koncertom na Romulijani svečano je otvoren Kamp klasične muzike, koji je sa radom počeo u četvrtak, a publiku su pozdravili Stanoje Jovanović, menadžer kampa i Milan Dujmović, direktor kampa.

Do 20. avgusta pedesetak polaznika iz Srbije, Makedonije, Slovenije, Republike Srpske, Federacije BIH i Španije sticaće u Zaječaru nova muzička znanja i veštine. Osim profesora, učesnika koncerta, sa mladima će raditi i Jokut Mihajlović, Sandr Belić, Saša Mirković i Zoran Krajišnik.

Do kraja kampa biće organizovana još nekoliko javnih nastupa i to koncert polaznika klavirista u nedelju, u sali Muzičke škole sa početkom u 18 sati, i dva sata kasnije na Trgu oslobođenja kada će nastupiti polaznci kampa violine, flaute, gitare i solo pevanja. Završni koncert je u zaječarskom pozorištu u ponedeljak, od 19 sati.

Kamp se završava u utorak dodelom zahvalnica učesnicima.

Organizator je Udruženje za razvoj kulture i obrazovanja Srpski muzički centar iz Beograda, u saradnji sa OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, Narodnim pozorištem Timočke Krajine- Centar za kulturu ,,Zoran Radmilović“ i Narodnim muzejem iz Zaječara, a pokrovitelj grad Zaječar.

foto: Kamp klasične muzike