U Srbiji 65 zaraženih, premijerka najavljuje drastičnije mere

U Srbiji je do jutros registrovano još osam novih slučajeva korona virusa, tako da je ukupno zaraženo 65 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od poslednjeg izveštaja sinoć u 20 sati do 8 časova jutros, testirani su uzorci 19 osoba, od kojih je osam pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je stanje u odnosu na juče, prvi dan vanrednog stanja, kada je na ulicama bilo mnogo ljudi „mnogo bolje, ali da to nije dovoljno“.

Upozorila je da će do večeras najverovatnije biti donete „još drastičnije mere, posebno za najstarije građane”.

Brnabić je rekla da je preko ambasada i konzulata Srbije „upućena molba našim građanima da ne dolaze u zemlju u vreme praznika“, kao i da je „samoizolacija tamo gde su u ovom trenutku, najbolji način da se zaštite“.

Rekla je da odluku o ostajanju kod kuće ne poštuje ni veliki broj roditelja s decom koji se okupljaju u parkovima, iako je prestanak rada škola i vrtića zaveden upravo da bi se sprečilo okupljanje.

Premijerka Ana Brnabić je, gostujući jutros na Tv Pink rekla da je od 65 zaraženih korona virusom, 31 u samoizolaciji.

Naglasila je da su od danas zatvoreni šalteri državne uprave, odloženo je plaćanje računa za februar, mart i april, odnosno do okončanja vanrednog stanja.

Brnabić je na TV Pink još jednom pozvala građane da shvate ozbiljno pandemiju korona virusa, uvođenje vanrednog stanja i propisane mere i da ih se pridržavaju, i ukazala da se mere ne odnose samo na starije, nego i na sve ostale građane.