Uskoro letnjikovac sa pogledom na Lazarev kanjon

U okviru uređenja lokalnih i atarskih puteva na području grada Bora, lokalna samouprava je obezbedila sredstva za uređenje oko četiri kilometra puta, koji vodi do vidikovca u Lazarevom kanjonu. Put je nasipan rizlom i utaban, tako da je sada do vidikovca moguće doći putničkim vozilom, dok je do skora to bilo moguće samo terenskim vozilima.

Letnjikovac će biti prava turistička atrakcija jer se sa vidikovca pruža fascinantan pogled na Lazarev kanjon koji je okružen šumama i proplancima i predstavlja pravu oazu mira i tišine i jedan je od najlepših u Srbiji. Siguran sam da će Bor narednih godina postati jedna ozbiljna turistička destinacija i turistima ponuditi svoje dve najlepše planine Stol i Južni Кučaj, zajedno sa Lazarevim kanjonom i Zlotskom pećinom u čemu može uživati ne samo Bor, već cela Srbija,

rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Radi proširenja turističke ponude, očekuje se izvođenje studije o mogućnostima i načinu postavljanja još jedne atrakcije, takozvanog zip lajna, metalnog užeta koje bi omogućilo spuštanje od vidikovca do ulaza u Lazarevu pećinu.

foto: fb Aleksandar Milikić