Video nadzor u Zaječaru

U Zaječaru je danas počeo sa radom sistem video nadzora sa 22 kamere na glavnim gradskim ulicama, čime će grad postati mnogo bezbedniji. Do kraja sledeće godine realizovaće se i druga faza projekta, čija je ukupna vrednost 110 hiljada evra, gde će dvorišta škola i vrtića video kamerama biti povezana sa policijskom upravom, najavio je u Zaječaru ministar policije Nebojša Stefanović.

Stefanović je razgovarao sa policijskim službenicima u Zaječaru o poboljšanju njihovog materijalnog položaja, o tome šta je to što oni vide kao prepreke u ostvarenju svojih zadataka i o dobrim stvarima koje su urađene u prethodnom periodu.
Ministar je istakao i da je zadovoljan radom Policijske uprave u Zaječaru koja je zabeležila smanjenje stope kriminala za devet odsto.

Drago mi je da vidim dobru saradnju lokalne samouprave i policijske uprave, koja nam omogućava da budemo efikasniji, da nabavljamo novu opremu i da faktički postavljanjem video -nadzora na glavnim saobraćajnicama, pored škola i vrtića, pošaljemo jasnu i snažnu poruku da borba protiv narkodilera neće stati, da će biti oštra i da ćemo zajedno sa građanima izaći kao pobednici,

naglasio je Stefanović.

Ministar Stefanović je razgovarao i sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji rade u policijskim stanicama u Sokobanji, Knjaževcu i Boljevcu.

 

fotografije: MUP