Od 17. do 21. septembra na Popovoj plaži biće održa II Kup grada Zaječara u malom fudbalu, najavljeno je na konferenciji za novinare u Sportskom savezu.

Turnir je otvorenog karaktera i mogu se prijaviti učesnici iz ostalih gradova Srbije i iz inostranstva.

Za regularnost utakmica biće zadužene sudije iz Zaječara dok je novina u odnosu na prethodnu godinu je da razvrstavanja po kategorijama neće biti, te da će unutar jedne ekipe moći da igraju igrači različitih uzrasta.

Generalni sekretar sportskog saveza grada Zaječara, Igor Božinović kaže da sistem takmičenja još nije poznat i da će zavisiti od broja ekipa, kao i da će biti poznat čim se prijave budu zatvorile.

Zainteresovani timovi se mogu prijaviti do 16. septembra u podne, a učešće su najavile ekipe iz Bora, Kruševca i Niša.

“Uslovi za igru će ove godine biti bolji nego prošle godine. Ove godine je zamenjena kopletna rasveta“, istakao je pomoćnik gradonačelnika grada Zaječara, Milan Stanković, skrećući pažnju da je najveća zamerka na prošlogodišnju organizaciju bila upravo slaba osvetljenost terena.

Finale kupa najavljeno je za slavu Grada Zaječara – 21. septembar.

Za najbolje ekipe obezbeđene su novčane nagrade i to u iznosu od 50.000 dinara za trećeplasirane, 100.000 dinara za drugoplasirane, a najboljima na tabeli osim novčane nagrade od 150.000 dinara sleduje i prelazni pehar gradonačelnika Zaječara.

Podsetimo, pobеdnik prvog Kupa grada Zajеčara u malom fudbalu, prošle godine, bila jе еkipa „Night club 54″ koja jе rеzultatom 5:2 u finalu savladala tim „Aura Homе“.

foto: I Kup grada – Grad Zaječar