Kros RTS-a u Zaječaru posvećen 99. rođendanu Radio Beograda

Zaječar je u Kros seriji RTS-a od prvog dana. I uvek najbolji, ili odmah uz najboljeg organizatora. Današnje takmičenje je, takodje, realizovano na blistav način.

Uprkos temperaturi od 27 stepeni, u 26 trka ciljem je prošlo 1030 takmičara. Kada se zna da su na Kraljevici završni radovi na izgradnji velelepnog fudbalskog stadiona i Parka rimskih imperatora, rezultat je sasvim zadovoljavajući.

Razumljivo, predškolci i djaci borili su se lavovski – za diplome i medalje, ali i za ostvarenje najboljih ličnih plasmana.
Mnogo je bilo darovitih trkača, ali i iskusnih trenera, lovaca na talente. Njihovi notesi su prepuni imena novog atletskog talasa.

U trci seniorki na 3000 m pobedila je Novopazarka Seima Murić, a na stazi od 5000 m, na kojoj su se nadmetali seniori, njen klupski drug Aldin Ćatović.

Gradski oci Zaječara na čelu sa gradonačelnikom Boškom Ničićem i sportski koje je predvodio Igor Božinović, generalni sekretar Gradskog sportskog saveza, posvetili su današnje takmičenje 99. rodjendanu Radio Beograda ,medijskoj kući koja je pre 33 godine osnovala Kros RTS-a.

preuzeto: krosrts.rs, foto: Dule Babović