Svetski, a naš! Saša Cvetković šampion sveta u powerliftingu

Zaječarac Saša Cvetković, reprezentativac Srbije u pauerliftingu, osvojio je zlato na Svetskom Master prvenstvu u Ulanbatoru, glavnom gradu Mongolije.

Cvetković se u jakoj konkurenciji vrhunskih takmičara na svetski tron popeo sa podignutih 745 kg u totalu.

U kategoriji M2 120+ osvojio je zlatnu medalju u čučnju sa podignutih 290 kg, bronzanu medalju u benč presu sa podignutih 155 kg, zlatnu medalju u mrtvom dizanju sa podignutig 300 kg i sa zbirom u totalu 745 kg osvojio zlatnu medalju i titulu svetskog prvaka u kategoriji M2 120+ kilograma za 2024.

“Ostvario sam cilj da se srpska himna čuje na Svetskom prvenstvu u dalekoj Mongoliji.  Osvajanjem svetske titule zaokružio sam sportsku karijeru uz višegodišnje titule prvaka Evrope i evropskih rekorda u svojoj kategoriji. Naravno državnih rekorda u M2 -120 i M2 120+. Ovim takmičenjem pokazao sam takmičarsku zrelost, potvrdio iskustvo u powerliftingu i shvatio da ima mesta napretku u rezultatima. Powerlifting savez Srbije je postao prepoznatljiv na Svetskim Master takmičenjima po Savi, Milanu, Vladi, mojoj malenkosti i ostavljamo u amanet generacijama koje dolaze da nastave naš put. Živela Srbija”, navodi Cvetković.

Ovo je samo nastavak njegove sjajne karijere, tokom koje je više puta puta bio šampion Balkana, Evrope i sveta u svojoj kategoriji.

Cvetković je nosilac sportskog priznanja Republike Srbije ZASLUŽNI SPORTISTA.

foto: printscreen you tube