Novi predsednik opštine Sokobanja je dr Miodrag Nikolić, jednoglasna je odluka novog saziva opštinskog parlamenta u ovom banjskom lečilištu. Zamenik predsednika opštine biće, kao i u ranijem mandatu, Vladimir Milovanović.

Nilkolić je istakao istakao da će prioritet ove vlasti biti populaciona politika, dovođenje novih investitora, uređenje infrastrukture i otvaranje novih radnih mesta. Najavio je i završetak kapitalnih investicija: završetak projektne dokumentacije za izlazak na auto-put, izgradnju zaobilaznice, renoviranje i rekonstrukciju Specijalne bolnice na Ozrenu, proces komasacije u okviru koga će biti uređen kej reke Moravice, kao i privatizaciju „Lepterije“.

Za predsednika opštinskog parlamenta izabran je Vladan Petković, a odlukom odbornika članovi Opštinskog veća su: prof. dr Aleksandar Radivojević, Slaviša Кrstić, Snežana Veličković, Dragan Stojanović i dr Ivan Nikodijević.

U novom skupštinskom sazivu od 25 odbornika Ujedinjena stranačka stranka ima dva, SPS 4 i Srpska napredna stranka, koja je sama formirala vlast, 19 odbornika.

foto: Belami