Ministar Nebojša Stefanović na konferenciji za medije objavio je da je direktror “Infrastruktura železnice Srbije” uhapšen zbog primanja mita.
Pored njega uhapšene su još tri osobe.

Uhapšen je M.J. (59), direktor JP Infrastrukture železnice Srbije, zatim D.B. (50), član Nadzornog odbora Privrednog društva “Ratko Mitrović” iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz Novog Sada rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

On je naveo da se direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge.

“Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac”, rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

Stefanović kaže da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito, tako što su po dogovoru sa direktorom preduzeća fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije delili među sobom.
Svima je određeno zadržavanje do 48 sati, a očekuje se da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u narednim danima izvršiti isptivanje osumnjičenih i preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti, rekao je Stefanović.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je, nakon hapšenja direktora JP “Infrastrukture železnice Srbije” zbog mita, da pruža podršku MUP-u i svim pravosudnim organima u borbi protiv korupcije i kriminala i da niko ne sme da bude iznad zakona.

Zanimljivo je da je ministarka građevine, infrstrukture i saobraćaj Zorana Mihajlović juče održala sastanak sa direktorima železničkih kompanija, kojem je prisustvovao i uhapšeni Miroljub Jevtić i da im je poručila da će ih kontrolisati non-stop.

Za stanovnike ovog dela Srbije uhapšeni direktor JP “Infrastruktura Železnica Srbije” Miroljub Jevtić došao je u žižu interesovanja prošlog februara kada je sa ministarkom Mihajlović i načelnicom Nišavskog upravnog okruga Draganom Sotirovskom, otvorio radove na rekonstrukciji pruge Niš- Zaječar.

B92/Zaječarska hronika, foto: Ministarstvo građevine (početak radova na pruzi Niš – Zaječar)