Mladi košarkaški stručnjak, Zaječarac Lazar Spasić, novi je trener leskovačkog “Zdravlja”.

Ponikao u Zaječaru, krenuo je očevim stopama, i najpre kao igrač branio boje Mladosti Zaječar i Rtnja, potom i FMP-a, Tamiša, Mladosti Čačak.

Trenersku karijeru počeo je u članu KLS Madost Admiral gde je najpre rado pomoćni trener, a zatim u sezoni 2016/2017 i kao prvi trener sa epitom najmlađeg trenera u Prvoj ligi.

Što se stručnog usavršavanja tiče, Spasić iza sebe ima sprecijalizaciju sa selekcijom Slovenije i svojim mentorom Igorom Kokoškovim.

Tokom boravka u SAD boravio je u kompovima prvaka Univerzitetske lige „North Caroline“ zatim u trening kampovima Njujork Niksa, Čikago Bulsa i koledža „Sain George“.

Imao sam više ponuda, ali kad me je pozvao predsednik „Zdravlja“ Igor Stojanović više nije bilo dileme i premišljanja.

Smatram da je “Zdravlje” jedan od najvećih klubova u Drugoj ligi i veliki klub i za mene je velika satisfakcija biti deo tog kluba. Prvi trener je velika odgovornost, ali ja lično volim odgovornost i pritisak, ne plašim se izazova. Očekujem da svi zajedno možemo da profitiramo u narednoj sezoni. Raditi u ovakvim uslovima je za mene sjajno, a ono što je meni jako bitno je da ću imati odrešene ruke sa trenerske strane. Ambicije će nam zavisiti i od toga kakav se tim formira, ali ja ne bežim od najviših želja i planova,

rekao je Spasić za “Dnevnik juga”.

Sa učinkom od 14 pobeda i 12 poraza, ekipa “Zdravlja” je sezonu završila u grupi timova pozicioniranih od šestog do osmog mesta na tabeli Druge lige Srbije.

Pripreme kluba sa novim trenerom trebalo bi da počnu 12. avgusta.

foto: privatna arhiva, izvor: Dnevnik juga