“1 od 5 miliona” izlazi na izbore

Udruženje “Jedan od pet miliona” saopštilo je danas da će izaći na predstojeće izbore kako bi sprečilo “trojance” da uzmu još jedan mandat.

Predstavnica tog udruženja Valentina Reković saopštila je da je opozicija okupljena oko bojkota izbora i parlamenta tu ideju uništila, te da odluka o izlasku na izbore predstavlja prekid saradnje sa tim delom opozicije.

Reković je kazala da Udruženje, koje je više od godinu dana organizovalo proteste u Beogradu, više neće učestvovati na njima i navela da će opozicija imati priliku da svake subote “brani svoju ideju bojkota”.

“Kada je opozicija proglasila bojkot parlamenta, ona je samo prestala da posećuje tu instituciju, a zadržala je beneficije. Kada uđemo u parlament, sprovešćemo pravi bojkot”, kazala je Reković.

Istakla je da Udruženje raspolaže informacijama prema kojima neke od stranaka potpisnica Sporazuma sa narodom, sa još nekoliko manjih pokreta, rade na tome da izađu na predstojeće izbore.

Jedan od organizatora Udruženja “1 od 5 miliona” Srđan Marković podneo je ostavku u Predsedništvu tog pokreta. On je podneo ostavku jer se ne slaže sa odlukom o izlasku na izbore, napominjući da ostaje pri ideji da se izbori bojkotuju.