Hapšenja zbog krađe šume

Pripadnici MUP-a Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, u prethodnih nekoliko dana u više odvojenih akcija uhapsili su 38 osoba, dok su protiv još 21 osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku. Hapšenja je bilo i na području Policijske uprave Zaječar.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, pripadnici policije uhapsili su M.I. (1992) i B.I. (1968), zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivična dela šumska krađa i pustošenje šuma, dok je zbog istih dela krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv tri osobe. Oni su osumnjičeni da su na ovaj način oštetili građane za 1.441.155 dinara.

Zaječarska policija uhapsili je i K.D. (1972) iz Boljevca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela šumska krađa i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. K.D. je, kako se sumnja, oštetio više osoba za 279.000 dinara.

Uhapšen je i T.D. (1981) iz Boljevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pustošenje šuma. On se sumnjiči da je u prethodnom periodu protivno propisima i naredbama državnih organa vršio seču i krčenje šume na parceli vlasništvo muškarca iz Boljevca, koga je oštetio za 568.563 dinara.

Svi osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.