Anastasiji I nagrada na Letnjem matematičkom kampu u Šapcu

Anastasija Šoršokanović, učenica OŠ “Desanka Maksimović” u Zaječaru osvojila je prvu nagradu na tradicionalnom Letnjem matematičkom kampu u Šapcu.

Anastasija, koja će od septembra pohađati šesti razred, i u prethodnim školskim godinama istakla se rezulatima postignutim na takmičenjima iz matematike.

Polaznice kampa bile su i Dunja Ilić i Tara Lazarević iz iste škole, kao i Marija Stanojević iz OŠ “Ljuba Nešić” i Sofija Nikolić iz OŠ “Đura Jakšić”.

Inače, kroz Letnji matematilki kamp u Šapcu proteklie nedelje prošlo je više od dve stotine dece i mladih, od trećeg do osmog razreda, osnovnih škola iz Šapca, Beograda, Pančeva, Loznice, Zaječara, Kruševca, Pirota i drugih krajeva Srbije.

Predavači su bili nastavnici iz Osnovne škole “Nikolaj Velimirović”, kao i uspešni takmičari iz matematike, bivši polaznici kampa, studenti i srednjoškolci. Osim časova matematike i programiranja, mladi su imali priliku da uživaju u druženju sa vršanjacima i obilasku znamenitosti grada Šapca.
Kamp je i ove godine bio besplatan za sve učesnike a finansijski su ga podržali grad Šabac, “Telekom – Srbija”, Edukativni centar “Korak napred” iz Beograda i drugi.

foto: OŠ “Desanka Maksimović”