Nagrađeni policijski službenici koji su rasvetlili zločin kod Jabukovca

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nagradio je danas novčano policijske službenike koji su rasvetlili četvorostruko ubistvo u Jabukovcu kod Negotina.

Nagradio sam ove ljude koji su najzaslužniji za rasvetljavanje ovog slučaja i koji su jasno pokazali da ne postoji zločin koji će proći nekažnjeno. Ovo je tek jedan od primera koji pokazuje da u policiji radi veliki broj izuzetnih profesionalaca koji se bore da Srbija bude bezbedna i sigurna zemlja,

rekao je Stefanović.

Ministar je istakao da je ponosan na rad pripadnika Uprave kriminalističke policije, kako Službe za suzbijanje kriminala i Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, tako i onih koji rade na teritoriji Policijske uprave u Boru, koji su timskim radom i ogromnim zalaganjem u prethodne dve nedelje uspeli da rasvetle ovo teško krivično delo.

foto: MUP

Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić i sestričina Dragana, čija su tela pronađena 9. avgusta oko 14 sati na porodičnom salašu kod Jabukovca, hladnokrvno su likvidirani.

Raja Kazimirović, čije je telo pronađeno na traktoru, ubijen je sa pet metaka. On je upucan četiri puta u grudni koš i trbušnu duplju, a onda mu je brutalni egzekutor ispalio poslednji, peti, hitac u glavu.
Njegova majka, Dragica (93), i sestričina Dragana, čija su tela pronađena pored šupe ubijene su sa po dva metka pravo u glavu.
I Ljubinka, Rajina sestra, čije je telo pronađeno ispred kuće, likvidirana je jednim hicem u predelu usana.

Davor P, uhapšen zbog četvorostrukog ubistva, otkriven je sasvim slučajno tokom poligrafskog ispitivanja.

Istraga nezapamćenog zločina je krenula od ispitivanja svih u selu sa kojima Raja Kazimirović nije bio u prijateljskim odnosima. Pošto su svi prošli poligrafsko ispitivanje, policija je počela da ispituje sve koji su u skorije vreme počinili bilo kakvo krivično delo i oni su svi prošli ispitivanje. Međutim, vrlo brzo na njihovoj listi se našao Davor jer je već bio poznat policiji od ranije. Pozvan je u policijsku stanicu i na poligrafu je – pao.

Osumnjičeni je proznao zločin i rekao da je sve uradio zbog novca. On je tvrdio da mu je novac bio potreban za lečenje ljubavnice koja je bolesna.

Prilikom uviđaja, policiju odveo u blizinu imanja svoga oca, oko 15 kilometara udaljenog od kuće Kazimirovića, i pokazao gde je zakopao oružje, škorpion i lovačku pušku.

Na svim fotografijama na društvenim mrežama, ubica je u vojnoj uniformi, maskiran i naoružan, a većina njegovih objava tiče se upravo oružja kojim se hvalio.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

naslovna foto: MUP