Boljevac: Pomoć za porodice sa decom

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Кisić Tepavčević posetila je Boljevac, gde je u organizaciji UNICEF-a učestvovala u dodeli humanitarnih novčanih davanja porodicama sa decom, kojima su usled situacije izazvane pandemijom Кovid-a 19 smanjena novčana primanja.

Prof. dr Кisić Tepavčević istakla je da je jedan od prioriteta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja briga o svim građanima, a posebno o onima kojima je pomoć najpotrebnija, naročito u uslovima pandemije koja je uticala na ceo svet.

„Deca su naše najveće blago i budućnost naše zemlje. Zato želimo da im pružimo bezbrižno detinjstvo, bolji kvalitet života i zdravo odrastanje. Uradili smo i radimo i dalje i na izmenama zakona kako bismo omogućili još veću pomoć najosetljivijim kategorijama našeg stanovništva“, istakla je ministarka Кisić Tepavčević i u ime Ministarstva zahvalila UNICEF-u i USAID-u i na podršci u realizaciji ove dodatne pomoći.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Entoni Godfri istakao je da se nada da će pružena pomoć, u vidu debitnih kartica sa utvrđenim iznosom novčanih sredstava, pomoći svakoj porodici i da veruje da će na taj način uspeti da prebrode ovaj težak period.

Direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Кostadinova navela je da su novčana davanja porodicama sa decom izuzetno važan vid podrške za najugroženije u kriznim vremenima.

Predsednik Crvenog krsta Srbije, prof. dr Dragan Radovanović istakao je da je Crveni krst Srbije, od početka epidemije Кovid-19, izuzetno aktivan u lokalnim zajednicama pružajući pomoć onima kojima je najpotrebnija čime se ublažavaju efekti pandemije.

Ministarka Кisić Tepavčević je prilikom posete Opštini Boljevac razgovarala i sa direktorkom Centra za socijalni rad Ivanom Rajković i predsednikom opštine Nebojšom Marjanovićem o najadekvatnijim načinima za unapređenje rada centra, i pružanja kvalitetnijih usluga.

foto: MInistarstvo rada