Bor: Prijem za Bobanu Veličković, šampionku Evrope u streljaštvu

Boranka Bobana Bobana Veličković Momčilović osvojila je na 50. Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Vroclavu u Poljskoj, dve zlatne medalje, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U svojoj kolekciji ima još tri zlata sa ranijih Evropskih prvenstava u streljaštvu.

Za evropsku šampionku svečani prijem priredio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, koji je najavio izgradnju nove streljane u Boru.

Grad Bor, zajedno sa Republikom Srbijom, ubrzo raspisuje javnu nabavku za izgradnju nove streljane na lokaciji starog strelišta koja će, nakon završetka radova, biti jedna od najlepših i najsavremenijih u ovom delu Evrope. Mislim da će Bobana svoje potencijale i znanje kada je u pitanju streljaštvo imati priliku da prenese našim najmlađim sugrađanima u nekom narednom periodu. Nova streljana će ujedno biti i prilika da grad Bor, ali i Srbija, razviju ovaj sport zahvaljujući ovakvim šampionima,

naglasio je MIlikić.

Kako se čulo,Ministarstvo omladine i sporta raspisaće ovih dana javnu nabavku za projekat izgradnje nove streljane u Boru, a početak izgradnje objekta planiran je za septembar. Ukupna vrednost projekta je 175 miliona dinara, a 56 miliona biće izdvojeno iz gradskog budžeta.

foto: Grad Bor