Dan opštine Boljevac – 10. septembar

Opština Bolјevac 10. septembra obeležava Dan opštine i 134. godišnjicu od dana kada je ovo mesto po Ukazu kneza Milana Obrenovića zvanično dobilo status varošice.

Na svečanosti povodom Dana opštine, koja u utorak u podne počinje u sali Kulturno-obrazovnog centra, biće uručena najviša opštinska priznanja – Septembarska nagrada Bolјevca.

Odlukom Skupštine opštine Bolјevac, ove godine će nagrada biti dodelјena Kancelariji za javna ulaganja Vlade Srbije i Jadranki Stepanović, investitorki hotela Ramonda na Rtnju.

U večernjem terminu, od 20 sati, na programu je multimedijalni performans ”Eho odiseja”, u izvođenju “Eho teatra” iz Beograda. Reč je o ansamblu vokalnih solista koji okuplja umetnike svih pevačkih fahova i interpretira opere, operete, mjuzikle, popularnu, filmsku, evergrin i klasičnu muziku.

Inače, Septembarske svečanosti povodom Dana opštine Boljevac počele su otvaranjem izložbe radova sa svih prethodnih saziva Likovne kolonije ”Boljevac”, a do kraja meseca biće priređen koncert dečjeg hora ”Radost” iz Moskve, pozorišna predstava ”Noć bogova”, književno veče sa Ljiljanom Šarac, projekcija domaćeg filma ”Pijavice”.

U pratećem programu biće organizovano i nekoliko edukativnih radionica za decu i omladinu: radionice za srpsko tradicionalno pevanje i likovne radionice za osnovce.