Deseti protest u Zaječaru: Promena sistema iz korena

Građani nezadovoljni lokalnom i republičkom vlašću okupili su se u Zaječaru po deseti put na protestu “Jedan od pet miliona”.

Na skupu na Trgu Nikole Pašiča govorili su pisci Đorđe Miketić i Stefan Simić koji je rekao da “nisu rešenje samo izbori, pa da opet drugi odlučuju o našoj sudbini. Večito neko drugi, kao da mi sami nismo sposobni da vodimo grad, da vodimo državu. I zato neposredna demokratija, u službi čoveka. Promena sistema iz korena”. Kako je rečeno “sloboda se uvek osvajala na ulici. Tu slobodu ćemo osvojiti svi zajedno ili ćemo nestati”.

Moramo da delujemo stalno. Da se uključimo Svi. Na svim nivoima. Nije dovoljno da šetamo i zviždimo jednom u 20 godina. Moramo da konačno naučimo onu lekciju da pobedimo i u miru. A to je težak posao. Zahteva strpljenje, upornost ali pre svega solidarnost,

poručio je Miketić.

Okupljeni su se zatim prošetali Krfskom ulicom do zgrade Komiteta u kojoj se nalaze prostorije SNS-a, a potom i ulicom Generala Gambete do Gradske uprave gde su lepili nalepnice sa neispunjenim obećanjima gradske vlasti.