Ekipa Grljana pobednik Seoskih sportskih igara u Zaječaru

Ekipa Grljana je treću godinu uzastopno  trijumfovala na Seoskim sportskim igrama u Zaječaru i obezbedila plasman na Regionalno takmičenje. Nacionalno finale biće održano u septembru u Ubu.

Zbog vremenskih prilika Seoske sportske igre su umesto u Grljanu, selu koje je prošle godine trijumfovalo, održane u Sporstkoj hali na Kraljevici. Nakon pozdravne reči predstavnika grada, gradskog I republičkog Sportskog saveza, timovi Grljana, Velikog Izvora, Grlišta I Zvedana uputili su se na sportska borilišta.

U tradicionalnom takmičenju u bacanju kamena s ramena, najuspešniji je sa dostignutom daljinom od 13,57 metara bio Ivan Cačević iz Velikog Izvora.

Takmičenje u narodnom rvanju organizovano je u tri težinske kategorije, a nakon sabiranja bodova, pobedu je odnela ekipa Grljana.

Nadvlačenje štapa donelo je novi trijumf Grljancima, koji im je rutinski obezbedio Mlađan Stojanović, pokazavši da je godinama neprikosnoven u ovoj discipline.

Uzbudljivo je bilo I tokom nadmetanja u malom fudbalu. U finalu je pobedom nad Velikim Izvorom od 3:0 slavila ekipa Grljana.

Sportski duh krasio je sve 4 ekipe, ali su I na poligonu najborbeniji bili takmičari iz Grljana, pa su nakon zbrajanja rezultata ubeležili još jednu pobedu.

Centimetri su odlučivali u takmičenju u skoku u dalj iz mesta, a prvu pobedu upisala je ekipa Grlišta, koja je slavila sa rezultatom 4,61 , u ukupnom zbiru dva najbolja skoka muškog i  ženskog člana ekipe.

Najatraktivnija disciplina I ovoga puta bilo je nadvlačenje konpca.  Publika je navijala za svoje favorite, a najviše snage I umeća pokazala je ekipa Velikog Izvora.

Borbeno je bilo I na terenu za odbojku. U finalu je tim Velikog Izvora sa 2:0 savlada tim Grljana.

Pobeda u obaranju ruku pripala je Grlištu, a u šahu Grljanu.

Titulu su ipak na kraju odbranili Grljanci, koji su trijumfovali u pet disciplina i sakupili ukupno 34 boda, Veliki Izvor je imao 28, trećeplasirano Grlište  22 poena, koliko I Zvezdan  koji je takmičenje završio na 4. mestu. Sve ekipe nagrađene su diplomama i loptama, a prve tri ekipe dobile su i pehare Sportskog saveza Srbije

Da su Grad Zaječar I Sportski savez I ove godine bili dobri domaćini potvrđuju u krovnoj sportskoj organizaciji Srbije.

Zbog velikog interesovanja takmičara, Seoske sportske igre Srbije ove godine menjaju način nadmetanja, tako da će do republičkog finala Grljanci morati da savladaju još jednu prepreku – Regionalno takmičenje. Nacionalno finale biće u septembru u Ubu.