Identifikovane žrtve četvorostrukog ubistva kod Negotina

Četvoro ljudi, čija tela su danas pronađena na tromeđi negotinskih sela Urovica, Vratna i Jabukovac, na salašu porodice Kazimirović, umrlo je nasilnom smrću.

Tela su pronađena danas oko 14 časova u dvorištu kuće porodice Kazimirović. Telo Raje Kazimirovića (72) bilo je na traktoru, ispred kuće pronađeno je telo Dragice Kazimirović (83), dok je ispred šupe pronađeno telo Ljubinke Oprikić (76) i njene ćerke Dragane.

Neki mediji prenose da su Rajina sestra Ljubinka i njena ćerka Dragana pre tri nedelje došle u posetu porodici iz Nemačke u kojoj žive.

Mesto na kom se dogodilo krvoproliće sačinjeno je od kuća skrivenih u šumi, a policija ne dozvoljava prilazak poprištu zločina.

Kako su za T1 rekle prve komšije ovog udaljenog salaša koga od glavnog puta ka Jabukovcu deli i gusta šuma, Kazimirovići su imali puno krupne i sitne stoke, poljoprivredne mašine, ali su živeli veoma skromno i mukotrpno su radili na imanju. U Jabukovcu se nagađa i da su imali veliku ušteđevinu koja je mogla da bude motiv ubistva.

Iz VJT u Negotinu je potvrđeno da pored tela nisu nađene čaure.

U selu Jabukovac pre 12 godina takođe se dogodio masakr, kada je Nikola Radosavljević ubio devetoro komšija iz lovačke puške.

Radosavljević je s lovačkom puškom u rukama krenuo u krvari pir, pa je idući ulicom od svoje kuće redom ubijao komšije Draginju (55) i njenog muža B. B. (57), zatim S. B. (15), B.B. (31), J. B. (37), D. Đ. (22), njegovog oca V. Đ. (58) i babu M. Đ. (78), i na kraju taštu A. Č. (62).