Jesenji kros RTS – a u Zaječaru 19. oktobra

Zaječar će u subotu 19. oktobra biti domaćin Jesenje seroje Krosa RTS – a, koja je započela 4. oktobra u Rekovcu, a minulog vikenda održana u Somboru.

Od samog začetka Kros serije, Zaječar je ili najbolji ili odmah uz najboljeg organizatora tog takmičenja. Prošle godine je gradu pripala Velika srebrna medalja, jer je po broju trkača zaostao za Šapcem.

Želja Zaječaraca je da ove godine znamenje bude zlatno, rečeno je nedavno na sastanku osnivača i organizatora krosa Stevana Kovačevića sa gradonačelnikom Boškom Ničićem i čelnim ljudima zaječarskog Sportskog saveza.

Želimo i ovoga puta da pobedimo, ali, pre svega, da ukažemo deci na zdrav način života. Da bismo napravili praznik trčanja, pozvaćemo u goste i decu iz nama susednih opština Bugarske i Rumunije, sa kojima imamo svekoliku saradnju. Naravno, očekujemo i dolazak kvalitetnih seniora i seniorki iz zemlje i inostranstva. Takodje, i mi želimo da dogodine ovo takmičenje, ovde, bude istovremeno i Prvenstvo Srbije krosu,

istakao je Ničić.

Sastanak povodom predstojećeg Krosa RTS-a biće održan u prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara u utorak 15. oktobra od 12 sati.

Sastanku će prisustvovati načelnica Školske uprave u Zaječaru Jasna Vasić, direktori osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zaječara, ŠOSO “Jelena Majstorović, Ustanove “Oblutak” i Predškolske Ustanove “Đulići”.

Tom prilikom pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković i predsednik Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović uručiće lopte svim direktorima, koje su dar Sportskog saveza Srbije za uspešno realizovan Mali sajam sporta u Zaječaru.

foto: Kros RTS