Lopte na dar mladim igračima “Kablova”

Sportski savez grada Zaječara donirao je 10 lopti Fudbalskom klubu “Kablovi” za mlađe kategorije zaječarskog zonaša. Donacija je baš kao i kod gradskog rivala “Timoka 1919” nagrada za učešće mladih klupskih trenera u Otvorenoj zabavnoj školi fudbala (Open Fun Football Schools) u Prokuplju, koje je na usavršavanje u radu sa mališanima minule godine uputio Sportski savez grada Zaječara, piše Glassporta.rs.

I dok veliki znak pitanja stoji oko učešća seniorske ekipe u Zoni “Istok”, mlađe selekcije zaječarskog kluba vredno treniraju na stadionu u naselju “Ključ”. Ceo klub čini se trenutno počiva na entuzijazmu nekolicine ljudi, posle odustajanja glavnog sponzora Fabrike “Kablova” od dalje pomoći timu.

“Treneri Siniša Damjanović, Martin Bućin, ali i Marko Mihailović i Lazar Konić rade sa podmlatkom kluba, a nadamo se da ćemo naći rešenje i za seniorsku ekipu”, poručio je u razgovoru za “Glas sporta” Miljan Stefanović, predsednik Fudbalskog kluba “Kablovi”.

Donaciju Siniši Damjanoviću, profesoru fizičkog vaspitanja i dugogodišnjem treneru mlađih kategorija “Kablova”, predao je generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara Igor Božinović.

“Imamo više od 50 dece i tri kategorije mlađih petlića (2011/12), petlića (2009/10) i pionira (2007/08) koje će se od jeseni takmičiti u zvaničnim ligama Fudbalskog saveza zaječarskog okruga (FSZO). Zahvaljujemo se Sportskom savezu grada Zaječara na podršci i pomoći, a svakako je da će nam lopte koristiti u radu sa mlađim selekcijama kluba”, istakao je Damjanović, inače jedan od učesnika seminara u Prokuplju.

Izvor: Glassporta.rs