SERBIA OPEN BENCH PRES u Zaječaru 22. avgusta

Sezonu powerlifting takmičenja, nakon epidemije virusa korona, otvara Zaječar.

Kako je saopštio Powerlifting savez Srbije, u Zaječaru će 22. avgusta biti održano takmičenja SERBIA OPEN BENCH PRES.

Ovo je veliki sportski događaj za Zaječar jer će nakon 15 godina ponovo biti domaćin velikog powerlifting takmičenja, a ovo je i prvo takmičenje u organizaciji saveza nakon 8 meseci i pauze zbog Covida. Očekujemo dolazak takmičara iz cele zemlje. Investirao sam velika sredstva u profesionalnu opremu, u kupovinu nove ELEIKO garnituru od 415kg tegova, ELEIKO šipke i nove powerlifting takmičarske klupe,

otkriva za ZAJEČARSKU HRONIKU Saša Cvetković, reprezentativac Srbije i aktuelni prvak Evrope u kategoriji M2 -120 kg.

Podsetimo, Cvetković je početkom marta u Francuskoj ostvario istorijski uspeh za Srbiju osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu IPF. Na najvećem evropskom takmičenju sa doping kontrolom, za 262,5 kg u čučnju pripalo mu je zlato; za 160 kg u benču bronza, za 275 kg – mrtvo dizanje srebrna medalja i konačno, za total 697,5 kg najsjajnije odličje i šampionska titula.

Organizator nadmetanja u Zaječaru je Powerlifting sportsko udruženje ,,Zaječar”, koje predvodi Cvetković, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Kako navode u Powerlifting savezu Srbije, sva takmičenja su pomerena za drugu polovinu godine, a raspoređena su tako da takmičari imaju dovoljno vremena za adekvatnu pripremu. Organizatori su obezbedili sertifikovanu opremu.

U kalendaru ovogodišnjih takmičenja je i Knjaževac, gde će 19. i 20. septembra biti održano Državno prvenstvo u powerliftingu.