Zaječar ugostio najbolje powerlifting sportiste Srbije

Zaječar je minulog vikenda ugostio najjače žene i muškarce Srbije. Državno prvenstvo u powerliftingu okupilo je 130 učesnika, a najuspešniji takmičar bio je Dušan Jovanović iz Beograda, dok je titulu najbolje takmičarke ponela Anastasija Orčik iz Elemira. U konačnom plasmanu trijumfovao je niški klub „Konzulat“.

Najbolje plasirani Zaječaraca bio je Stefan Žikić koji je osvojio srebrnu medalju.

“Podigao sam u totalu 700 kg, što je 45 kg više od mog dosadašnjeg rezultata, tako da sam zadovoljan. Treniram redovno jer je powerlifting moj način života i pripremam se za predstojeća nadmetanja. Prikupljam iskustvo kako bih stekao normu za učešće na međunarodnim takmičenjima”, kaže Žikić.

Državno prvenstvo u powerliftingu organizovano je u Zaječaru zahvaljujući Zaječarcu Saši Cvetkoviću, reprezentativcu Srbije i evropskom šampionu.

“Ostaće ovo prvenstvo upamćeno pre svega po velikom broju učesnika – čak 130 iz 30 gradova; po velikom broju žena, čak 40 %; po jasnoj kategorizaciji po težini i starosti, kao i po antidoping kontroli”, rekao je Cvetković za Zaječarsku hroniku.

U Zaječaru su se nadmetali i Milan Smiljković i Sava Vasiljevski, članovi reprezentacije Srbije, koji su sa Cvetkovićem prošle godine u Francuskoj osvojili prva odličja za Srbiju u federaciji sa antidoping kontrolom. Sva trojica su dobili status vrhunskog sportiste.

Pokrovitelj prvenstva bio je grad Zaječar.