Završena letnja sezona na gradskom bazenu

Letnja sezona na gradskom bazenu u Zaječaru danas je zvanično završena, a rezultati se u Javnom komunalnom preduzeću “Timok održavanje” uveliko sumiraju. Ovogodišnja sezona je uspešnija od prošlogošnje, kada je zbog loše situacije izazvane korona virusom bazen radio sa prekidima i ograničenim brojem posetilaca, pa i ne čudi što je ove godine taj broj znatno veći.

“Kapija gradskog bazena od danas je zaključana, a podaci pokazuju da je sezona znatno bolja u odnosu na prošlu godinu. Ove godine je, tokom trajanja kupališne sezone, na gradskom bazenu zabeleženo 30 hiljada posetilaca, pa zbog toga možemo reći da je sezona bila veoma uspešna. Zbog velikog broja sunčanih dana i visokih temperatura, najveći broj posetilaca zabeležen je tokom jula meseca”, rekao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP “Timok održavanje”.

Lalić je sumirajući letnju sezonu istakao, da je veliko interesovanje ove godine bilo i za Školu plivanja.

“Kada govorimo o Školi plivanja, i ona je ove godine nadmašila sva očekivanja. Školu je pohađalo oko 170 mališana. O bezbednosti dece, ali i samih kupača, i ove godine su brinuli licencirani spasioci, pa nije zabeležen nijedan ozbiljan slučaj povređivanja”.

U Javnom komunalnom preduzeću “Timok održavanje” kažu da će uskoro početi pripreme za predstojeću zimsku sezonu.

“Uskoro počinjemo pripremu ski-staze. Prvo će prostor biti pokošen i uređen, a nakon toga pristupiće se većim radovima, kako bi, kada to vremenski uslovi dozvole, Skijalište nesmetano počelo sa radom”, dodao je Lalić.

preuzeto: JKP Timok održavanje