Zlato i novi lični rekord Ive Maletić na Međunarodnom atletskom mitingu

Zaječarka Iva Maletić, učenica I razreda Gimnazije, osvojila je zlatnu medalju i oborila lični rekord 2:12.98 na Međunaradonom atletskom mitingu u Bugarskoj, u gradu Ruse.

Ovim rezultatom ostvarila je normu za EYOF (Olimpijske igre mladih), a čeka se konačna odluka Atletskog Saveza Srbije da potvrdi rezultat postignut u Bugarskoj.

Sudeći po uspesima koje postiže, Ivi tek predstoje velika takmičenja i novi rekordi.
Na samom početku 2019. godine imala je nekoliko državnih takmičenja.

Prvo takmičenje bilo je 27. januara – Državno takmičenje za starije juniore. Na 800 m ssvojila je prvo mesto i ostvarila novi lični rekord na 800m – 2:18.81.


Ovaj rezultat obezbedio joj je mesto u reprezentaciji Srbije za starije juniore, sa kojom je 10. februara učestvovala na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu. Ovog puta nije bio lični rekord, ali je istrčala 2:19.48 i zauzela 12. mesto u konkurenciji godišta 2000/01.

Usledilo je državno prvenstvo za mlađe juniore 17. februara. Tada je 800 m istrčala za 2:21.63 i takođe zauzela prvo mesto. Postala je dvostruka prvakinja Srbije u dvorani na 800 m (za starije i mlađe juniorke).

Pobedom u Zaječaru i Кruševcu plasirala se na školsko Republičko takmičenje, takođe na 800m. U Sremskoj Mitrovici 18. aprila sa rezultatom od 2:19 pobedila je na školskom Republičkom takmičenju. Nedelju dana nakon povratka sa reprezentativnih priprema usledilo je pomenuto takmičenje u Bugarskoj.

Između ovih državnih takmičenja bila su i neka takmičenja nižeg ranga na kojima je takođe bila prva. Do sada, ove godine ima 10 medalja i sve su zlatne, a za ovih osam godina koliko se bavi atletikom ima 155 medalja.

foto: Gimnazija/ Footloose