Dečak Matej prva beba rođena u Zaječaru u 2023. godini

Prva  beba rođena  u zaječarskom porodilištu u 2023. godini je dečak Matej, koga je 1. januara u 18 sati na svet donela mama Milena iz Halova.

Beba je rođena prirodnim putem, sve je prošlo u najboljem redu, a teška je 3.700 grama.

“Njegovoj mami to je drugo dete, tako da nije bilo za nju tako teško kao što je možda očekivala i sve je prošlo u najboljem redu. Imamo veći broj porođaja u 2022. u odnosu na 2021. za 15, što nije nešto mnogo, ali je meni drago da idemo uzlaznom putanjom i nadamo se da će se taj trend održati i da ćemo imati još više beba u 2023. godini”, rekao je Dr Ivan Čikarić, specijalista ginekologije i akušerstva.

Majku Milenu iz Halova posetio je večeras u porodilištu gradonačelnik Zaječara Boško Ničić koji je po tradiciji prvoj bebi darivao zlatnik i poklone, uz želje da i Matej dobije narednih godina još jednog brata ili sestru, kako bi i dalje popravljali demografsku sliku Srbije:

“Ima nas manje i to je činjenica, smanjuje se broj ali to može da se okrene, nije zauvek, bilo je i vremena i situacija kada se drastično povećavao broj stanovnika u ovom gradu. Nadam se sa novim radnim mestima, sa novim ulaganjima, da će se ova slika kompletno promeniti na bolje, posebno za istok i jug Srbije. Našem Mateji, našem prvom stanovniku u 2023. želim dug život, da bude srećan, i pametno i uspešno dete.”