Gimnazija dobija opremu za opremanje prve VR učionice u istočnoj Srbiji

Zaječarska Gimnazija jedna je od osam srednjih škola u Srbiji koje će dobiti opremu za održavanje savremene nastave i vannastavnih aktivnosti iz STEM oblasti.

Gimnaziji u Zaječaru biće doniran sistem za virtualnu realnost sa dodatnom opremom kako bi formirali prvu VR učionicu u istočnoj Srbiji.

Zahvaljujući donacijama u vrednosti od 1.6 miliona dinara kvalitetnije obrazovanje iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike dobiće 6.000 učenika u školama u Zaječaru, Somboru, Šapcu, Leskovcu, Čačku, Nišu, Aranđelovcu i Rumi.

Oprema je obezbeđena u okviru projekta „Obrazovanje za digitalno društvo“ koji realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, u saradnji sa Centrom za promociju nauke

Deo projekta „Obrazovanje za digitalno društvo“, pored nabavke opreme, čine i radionice i kampovi za unapređenje kompetencija nastavnika, unapređenje znanja i interesovanja učenika za STEM discipline.

Projekat „Obrazovanje za digitalno društvo“ pomoći će učenicima i studentima da steknu veštine koje su im neophodne za profesije budućnosti i da  funkcionalno upotrebe znanje tokom daljeg školovanja i profesionalnog razvoja.

foto:ilustracija/Carnet