Investicioni projekti u turizmu predstavljeni u Beogradu

RARIS je u velikoj sali Privredne komore Srbije u Beogradu predstavio investicione projekte i lokacije u turizmu istočne Srbije. Prezentacija je organizovana u okviru projekta #EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam, koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Prezentacija mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije je izazvala veliko interesovanje poslovne zajednice i okupila više od 60 učesnika, privrednika, konsultanata, agencije za nekretnine i druge zainteresovane za investicije u turizmu iz Beograda.

Na prezentaciji su detaljno predstavljeni trendovi rasta turizma u istočnoj Srbiji kao i prednosti investiranja u turizam istočne Srbije. Takođe je predstavljeno tridesetak konkretnih lokacija i projekata iz turizma koji su do sada evidentirani u bazi investicionih lokacija Invest East Serbia. Pored ostalih, predstavljeni su: SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom; apartmani pored Dunava ili na Staroj planini; etno selo u dolini Timoka; Parcela na skijalištu Crni Vrh, lovačka kuća na Rtnju, zip-line na Đerdapu, Gamzigradska banja, hoteli u Sokobanji i na Staroj planini, ribnjak na Dunavu, kamp pored Negotinskih vinarija itd.

Na prezentaciji su govorili: Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, Đorđe Andrić, rukovodilac Centra za podršku investicijama Privredne komore Srbije, Aleksandar Bec, vođa projekta EU za kulturno nasleđe i turizam i Vladan Jeremić, direktor RARIS-a.

Prezentaciju je organizovao RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije zajedno sa Privrednom komorom Srbije.

RARIS paralelno sprovodi i intenzivnu online promociju mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije, a slična promocija uskoro će biti organizovana i u Novom Sadu.