Kladovo: Direktorki biblioteke Žaklini Nikolić Nagrada “Đura Daničić”

Žaklina Nikolić, bibliotekarka savetnica i direktorka Biblioteke “Centar za kulturu” u Kladovu dobitnica je Nagrade “Đura Daničić” na Stručno-naučnom skup BIBLIONET, održanom u Somboru. Ovo priznanje se dodeljuje od 2009. godine pojedinicima za ukupan doprinos u razvoju bibliotekarstva i kulture Republike Srbije.

Nagradu je uručio dr Vladimir Pištalo, upravnik Narodne biblioteke Srbije, a obrazloženje je u ime komisije pričitala Daniela Skoković, bibliotekarka savetnica iz Požege.

Đura Daničić je uzor ličnosti koja je ostavila neizbrisiv trag u bibliotekarstvu i u ukupnoj srpskoj kulturi zbog čega nagrada ima za cilj da doprinese razvoju kako bibliotekarstva, tako i kulture u celini, da afirmiše primenu savremenih tehnologija i dostignuća u bibliotečko-informacionoj i kulturnoj delatnosti i da promoviše bibliotečko-informacionu delatnost i kulturu u Republici Srbiji.

Inače, 17. Stručno-naučni skup BIBLIONET ove godine je imao temu „Deca i mladi: biblioteke za nove generacije”, a održan je u organizaciji Zajednice matičnih biblioteka Srbije i Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki” u Somboru.

foto: Gradska biblioteka Sombor