Ministar turizma u poseti Sokobanji

Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je danas u Sokobanji da će država i naredne godine nastaviti intenzivno da ulaže u turističku infrastrukturu Srbije, kao i da je Sokobanja najbolji primer kako ulaganja države koja prate i investicije privatnog sektora mogu podići destinaciju u rang vodećih u zemlji.

Memić je prilikom obilaska Sokobanje istakao da je ova lokalna samouprava, posle Beograda, ostvarila najveći broj noćenja turista u 2022. godini i podsetio da je taj rezultat u velikoj meri posledica činjenice da je svaki treći podeljeni vaučer iskorišćen upravo u Sokobanji.

„Oni koji uzimaju vaučere sami biraju gde će da idu. Građani su izabrali Sokobanju, koja je po broju realizovanih vaučera na prvom mestu među svim destinacijama u Srbiji, rekao je on.

Ministar je ukazao da je Sokobanja dobar primer kako je akcija dodele vaučera, koja će biti nastavljena i u sledećoj godini, odigrala važnu ulogu u promociji značaja kategorizacije i prijave u sistem E-turista jer su ugostitelji shvatili da se isplati poslovati u skladu sa zakonom.

Ministar Memić je održao sastanak kome su pored prdsednika sokobanjske opštine dr Miodraga Nikolića, prisustvovali i zamenik predsednika opštine Vladimir Milovanović, predsednik Skupštine opštine Sokobanja Vladan Petković, narodna poslanica Jana Mateović, šefica Кabineta predsednika opštine Olivera Denić, direktor Turističke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenković i predstavnica Odeljenja za urbanizam, LER i zaštitu životne sredine Marija Žikić.

Ministar je u društvu predsednika opštine Sokobanja, predstavnika lokalne samouprave i Turističke organizacije Sokobanja, obišao Letnju pozornicu “Vrelo”, Amam i hotel “Sunce”

Sokobanja je prva turistička destinacija koju je ministar Memić posetio otkako je formiran novi saziv Vlade Srbije.

foto: Kristijan Đorđević/opština Sokobanja