Nagrada Bring The Noize za Dečiji centar Zaječar

Dečijem centru dodeljeno je priznanje “Bring The Noize”, za otpor i slobodarske politike u lokalnim zajednicama. Nagrada “Bring The Noize” dodeljuje se sedmu godinu za redom kolektivima i pojedinkama, koje su tokom prethodne godine pokrenule promene za pravednije društvo.

Proteklu godinu obeležile su značajne ženske borbe na globalnom i lokalnom nivou, a Feministički kulturni centar BeFem je ove godine dodelio 17 priznanja ženama koje su svojim primerom pokazale borbu za dostojanstvene radne uslove, kvalitetno obrazovanje i nezavisnost, kao i da je popularna kultura mesto društvene promene.

Kada je reč o radu Dečijeg centra predstava “Nisam prijavila” od samog početka osmišljena je sa ciljem da proširi mrežu solidarnosti u celom regionu. Kreirana je u saradnji sa KUD “Šarski behar” iz Prizrena a uz učešće devojaka iz Zaječara, Prizrena, Peći i Tirane. Nakon igranja u Prizrenu, Prištini, Tirani, Beogradu, Puli, Sarajevu mreža je proširena uključivanjem glumica i aktivistkinja iz navedenih gradova. Neformalna mreža “Solidarne” formirana je u Novom Pazaru i uključuje devojčice i devojke iz 15 gradova u regionu.