Najbolji sa “Vražogrnačkog točka” idu u Topolu i Gornji Milanovac

38. Smotra narodnih običaja „Vražogrnački točak“ biće održana 12. i 13. avgusta u Vražogrncu.

Program počinje u petak, 12. avgusta, u 20 sati kada će biti organizovano veče koreografisanog folklora na kome će nastupati KUD-ovi iz: Vražogrnaca, Velikog Izvora, Halova, Gradskova i Osipaonice kao i Folklorni ansambl Društva Roma „Jovica Joca Mihailović“ i GFA „ZO-RA“ iz Zaječara.

Manifestacija će biti nastavljena u subotu, 13. avgusta, u 16.00 sati, kada će biti organizovano takmičenje u pripremi gulaša, dok je za 18.00 sati, predviđen defile učesnika.

Drugo festivalsko veče biće takmičarskog karaktera. Ocenjivaće se scenski prikaz običaja i nastup izvornih grupa, kao selekcija za učešće na Republičkim smotrama narodnog stvaralaštva u Gornjem Milanovcu i Topoli. Učestvovaće KUD-ovi iz: Vražogrnaca, Zvezdana, Rgotine, Bučja, Sikola i Oštrelja. Početak kulturno-umetničkog programa je u 20 sati.

Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Zaječar u saradnji sa Turističkom organizacijom grada i Mesnom zajednicom Vražogrnac.

Pokrovitelj je grad Zaječar.