Najbolji zaječarski recitatori putuju 19. aprila u Knjaževac

Gradska smotra recitatora “Pesniče naroda mog”, održana u zaječarskom pozorištu, okupila je 22 takmičara iz osnovnih i srednjih škola, podeljenih u tri kategorije.
Učesnike nadmetanja ocenjivao je žiri u sastavu: glumac Predrag Grbić, glumac Gabrijel Bećarević i profesorka srpskog jezika i književnosti Milena Aleksić.
U kategoriji mlađeg uzrasta, prvo mesto osvoji Ana Jovnaš, učenica 4. razreda OŠ “Ljuba Nešić” drugo mesto Magdalena Petković, učenica trećeg razreda OŠ “Desanka Maksimović”, a treće mesto Eva Todorović, 4. razred, OŠ “Ljuba Nešić”.
U kategoriji srednjeg uzrasta, prvu nagradu osvojila je Lenka Jovanović, učenica 7. razreda, drugu Veljko Ljubisavljević,učenik 5. razreda , a treću Lara Žikić, učenica 6 razreda, svi iz OŠ “Desanka Maksimović”.
U kategoriji starijeg uzrasta, prvo mesto osvojila je Anastasija Perić, učenica drugog razreda zaječarske Medicinske škole, dok druga i treća nagrada nisu dodeljene.
Nagrađeni recitatori u sve tri kategorije stekli su pravo učešća na Okružnoj smotri recitatora koja će 19. aprila biti održana u Knjaževcu.
Organizator Gradskog takmičenja recitatora je Narodno pozorišta Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u saradnji sa osnovnim i srednjim školama na području grada, a pokrovitelj je grad Zaječar.
foto: OŠ “Desanka Maksimović”