Nova godina dočekana u sjajnoj atmosferi i veselom raspoloženju

Veliki broj Zaječaraca sa gostima je dočekao novu godinu na Trgu oslobođenja. Uz koncert Alena Ademovića i tradicionalni desetominutni vatromet, okupljenima se u ponoć obratio gradonačelnik Boško Ničić i poželeo sve najbolje. Zaječarci žele mir i zdravlje u 2023. godini.

U najluđoj noći centralnim gradskim trgom u Zaječaru odjekivali su hitovi Alena Ademovića, ali i dobro poznate pesme drugih izvođača kojima je ovaj pevač zagrevao atmosferu pre ponoći.

Najlepše želje na prelazu iz stare u novu godinu sugrađanima je uputio gradonačelnik Zaječara:

“Svim mojim sugrađanima, dragim Zaječarcima i Zaječarkama koji su večeras ovde, kao i našim gostima iz Timočke Krajine, Srbije i susedne Bugarske, želim zaista od srca srećnu Novu 2023. godinu. Neka vas Bog čuva, neka vam podari zdravlje, mir i spokoj u vašim domovima i porodicama.”

Zaječarci i njihovi gosti, a najviše ih je bilo iz Bugarske, poželeli su mir, porodičnu sreću, dobro zdravlje, više para i bolju budućnost dok je sat otkucavao ponoć a vatromet ispunio prve minute 2023. godine.

Ničić je u novogodišnjoj noći obišao one koji brinu o bezbednosti građana – pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i carinske službenike na graničnom prelazu Vrška čuka, kao i dežurnu ekipu zaječarskih vatrogasaca-spasioca.

On je dežurnim radnicima čestitao Novu godinu, uručio im prigodne poklone i poželeo im mirnu noć.

Novogodišnjeg slavlja bilo je u restoranima i gradskim kafićima,  ali je najviše Zaječaraca Novu godinu proslavilo kod kuće sa porodicom i prijateljima.

Organizovanom dočeku 2023. godine, prethodio je bogat praznični program za mališane: defile „Novogodišnji dečji maskenbal“ u kome su učestvovala deca iz svih gradskih vrtića, predvođena Deda Mrazovima i štulašima i predstava sa mađioničarima „Novogodišnja magija“.

Nataša Petrović i Gabrijel Bećarević, članovi zaječarskog glumačkog ansambla izveli su na gradskom trgu predstavu „Snežna kraljica i deda Mraz“.

Grad Zaječar je obezbedio 500 paketića za mališane, a dodeljeno je i 10 specijalnih nagrada deci koja su imala najkreativnije kostime na maskenbalu.

foto: Zamedia/Grad Zaječar, TO Zaječar