Novogodišnji vašar u Zaječaru od 25. decembra

Nakon procene da je došlo do smirivanja epidemiološke situacije izazvane četvrtim talasom virusa covid-19, a uzimajući u obzir da se manifestacija održava na otvorenom i uz obavezu organizatora – Turističke organizacije Zaječar da se poštuju sve epidemiološke mere, Štab za vanredne situacije grada Zaječara je odobrio održavanje tradicionalnog “Novogodišnjeg vašara” sa pratećim kulturno-umetničkim i zabavnim aktivnostima, koji će biti organizovan od 25. do 29. decembra, na Trgu oslobođenja.

„Po obaveštenju organizatora, u samo dva dana, do sada, prijavilo se blizu 60 izlagača i zakupaca tezgi“, istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Postavljanje tezgi počeće u subotu 25. decembra, a iste, kako navodi Ničić, zbog sve izvesnijeg dočeka Nove 2022. godine, na gradskom trgu, moraju biti uklonjene do 30. decembra u podne, kako bi bila postavljena bina za doček.

„Nadamo se da ćemo svi, svojim odgovornim ponašanjem, na predstojećim proslavama i vakcinacijom, doprineti da ograničenja i neodržavanje prelepih manifestacija, ostanu iza nas“, dodao je Ničić.

preuzeto: Radio Magnum, foto: Grad Zaječar/arhiva