Obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obeležava Dan sektora za vanredne situacije nizom manifestacija širom Republike Srbije od 11.  do 17. septembra. U nedelji posvećenoj obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije građani će imati priliku da se druže sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije posmatranjem taktičko – tehničkih zborova, javno – pokaznih vežbi vatrogasno – spasilačkih jedinica ali i da se edukuju o postupanju i preporukama u oblasti zaštite i spasavanja.

Prema već poznatom rasporedu 11. septembra u 10 časova biće održana javno – pokazna vežba u PU „Naša radost“ u Boljevcu, a  dan kasnije sledi taktičko – tehnički zbor na platou Trga Oslobođenja u Zaječaru u periodu od 10 do 11 sati.

Utorak je rezervisan za taktičko – tehnički zbor na Trgu oslobođenja u Zaječaru od 10 do 11 sati.

U sredu, 13. septembra od 8 časova biće organizovano  dobrovoljno davanje krvi u prostorijama Crvenog krsta Zaječar.

Nakon toga deo programa biće izveden u Sokobanji, gde će 14. septembra u 10 sati početi javno – pokazna vežba na objektu OŠ „Mitropolit Mihajlo“.

15. septembra u 10 časova biće izvedena javno – pokazna vežba u „Domu učenika srednjih škola“ u Кnjaževcu.

Na kraju obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije, 17. septembra u 11 časova, u prostorijama Vatrogasnog doma u Zaječaru biće upriličeno sečenje slavskog kolača i obeležavanje slave „Presvete Bogorodice – Neopalime kupine“.